Workshop presentatie

Tijdens een workshop “Presentatie” gaven we de studenten van de opleiding Communicatiemanagement aan Howest de basiskneepjes van het presenteren voor publiek mee. Met deze vier tips blaas ook jij je publiek omver!

  • Zoek oogcontact: Het is een krachtige tool in de liefde, maar ook zakelijk! Verdeel het publiek denkbeeldig in vier vlakken en kijk eens naar alle vier de hoeken. Zo voelt iedereen zich aangesproken en komt je presentatie veel persoonlijker over.
  • Zorg voor een sterke entree: Maak je verwelkoming kort en kom snel to the point. Wat altijd werkt is interactiviteit: toon een opvallend filmpje of foto en stel er een vraag over.
  • Lach: het is leuker voor je publiek én voor jezelf. Beeld je in dat er iemand die je goed kent in het publiek zit. Zo lach je ook met je ogen en je voelt je meer ontspannen.
  • Speel met je handen: heb je het gevoel dat je handen in de weg zitten tijdens een presentatie? Ze zijn net een krachtige tool om je verhaal kracht bij te zetten. Je mag ze gerust veel bewegen, maar vermijd om iets in je handen te houden (een balpen, papier,…), van de zenuwen heb je misschien de neiging om ermee te gaan friemelen.

Bonustip:

  • Zorg voor een goede houding! Vroeger moesten modellen recht leren lopen met een telefoonboek. Maar zoals je ziet: ook met een pak suiker lukt het!

Laat je het presentatiewerk toch liever aan een doorgewinterde professional over?

Laat Annelies los op je publiek! Dolle pret op een kids happening, een stijlvol defilé, een geanimeerd debat of een informatief congres: Annelies weet haar presentatieskills perfect te vertalen naar de setting en het publiek. Neem hier contact op en we luisteren graag naar je vraag en verhaal.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top