fbpx

Overwin spreekangst: Wennen aan je stem

“Ik heb geen aangename stem”: het is een opmerking die we heel vaak horen tijdens onze masterclasses “Presenteren voor publiek”. Als je weinig ervaring hebt met presenteren, ken je je eigen stem waarschijnlijk alleen zoals ze in je hoofd klinkt. Of op je voicemail. Een heel verschil met jezelf horen galmen door een microfoon.

Ben je je tijdens een presentatie te veel bewust van je eigen stem en raak je daardoor zenuwachtig? Geen nood, je kunt er iets aan doen en dat is oefenen! Neem je stem op en beluister de opname. Confronterend, dat zeker, maar het heeft meerdere voordelen. Zo kan je bijsturen waar nodig: Spreek je te snel? Moet je beter articuleren? Allemaal verbeterpuntjes die je kunt aanpassen. Bovendien ga je je eigen stem meer en meer appreciëren. Ook heb je een precies idee van de tijdsduur van je presentatie. Heel belangrijk als je je publiek geboeid wilt houden!

Geïnteresseerd in een masterclass “Presenteren voor publiek”? Annelies van La Fleur Rouge leidt deze sessies zowel voor groepen als individueel. Dat kan in onze kantoren of in jouw bedrijf. Stuur een mailtje naar hallo@lafleurrouge.be voor vrijblijvende informatie.

Bekijk ook:

Overwin spreekangst: Verzorg je stem

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top